Morgan breekt nek na val van trap, teamgenoten roepen op: stuur hem een kaartje

Morgan revalideert na de afschuwelijke val van de trap
Morgan revalideert na de afschuwelijke val van de trap © privé
'S-GRAVENZANDE - Verslagenheid binnen het gehandicaptenteam van FC 's-Gravenzande. Teamgenoot Morgan viel in februari van de trap en raakte zwaargewond. Het is een wonder dat hij het nog kan navertellen. Om de voetballer een hart onder de riem te steken vragen ze iedereen hem een kaartje te sturen. 'Hij ligt de hele dag op een ziekenhuisbed.'
Eind februari sloeg het noodlot toe toen de 22-jarige Morgan Lemon uit Naaldwijk getroffen werd door een epileptische aanval. De keeper van FC 's-Gravenzande viel van de trap en kwam lelijk terecht.
Hij brak zijn nek, kreeg bloedingen in zijn hoofd, een breuk in zijn schouder en zwellingen in zijn rug. Daardoor ontstonden verlammingsverschijnselen. Een opname op de intensive careafdeling volgde. Morgan en zijn familie leefden tussen hoop en vrees.

Tien dagen op intensive care

Tien dagen later kon hij van de intensive care af en werd hij overgebracht naar het ziekenhuis in Delft. Zijn teamgenoten van de G1 van FC ‘s-Gravenzande schrokken enorm.
'De groep onderling is best wel hecht. Er zitten goede vrienden onderling in het team, dat zit allemaal goed met elkaar', vertelt Niels van Elswijk, trainer van het G-team.

Mededeling bij training

Door die sterke band deelt het team ook de mindere momenten met elkaar, zoals het drama rond teamgenoot Morgan. 'Voor de training zijn we bij elkaar gekomen en toen hebben we het rustig verteld. Je merkte natuurlijk wel dat het wat deed.'
Morgan ligt inmiddels in een revalidatiecentrum, maar zijn team wil graag iets voor hem doen: een kaartjesactie. 'Morgan ligt daar maar heel de dag op een ziekenhuisbed. Als hij een kaartje krijgt, dan wordt hij daar een klein beetje gelukkiger van.'

Praatjesmaker aan kassa

De speler van het G-team is een echte praatjesmaker, vertelde hij eerder aan Omroep West. Morgan werd namelijk drie jaar geleden uitgeroepen tot de leukste kassamedewerker van 2021.
'Als het rustig is in de winkel praat ik echt veel met mensen aan de kassa. Ik vraag ook best vaak hoe het met hen gaat of hoe hun dag was. Ik vind het gewoon leuk om aandacht te geven', zei hij toen.

Even naast bed staan

Werken achter de kassa zit er voorlopig niet in. Wel is het hem gelukt om onlangs even - met veel steun - naast zijn revalidatiebed te staan. 'Deze topper heeft ook nog even voetbal gekeken op tv en vraagt naar zijn team en zijn favoriete club', laat het G-team op sociale media weten. 'Laten we met z'n allen Morgan steunen door hem een kaart te sturen. Daar wordt hij blij van!'
Waar de kaart naartoe kan, vind je hier.