Vuurwerk bij deur van flatwoning ontploft pas in tweede instantie

De verdachte
De verdachte © Politie
ZOETERMEER - Dankzij een deurbelcamera is er duidelijk beeld van een man die een explosie veroorzaakt bij een huis in Zoetermeer. Op de beelden is te zien hoe hij een stuk vuurwerk aansteekt. Dat lukt niet meteen: hij heeft er twee pogingen voor nodig.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 12 maart. Meer zaken zijn hier te vinden.
De 26-jarige bewoonster van de flatwoning aan de Van Leeuwenhoeklaan is op woensdagavond 27 december thuis. Rond 22.30 uur hoort ze een harde knal en glasgerinkel bij haar voordeur. Als ze gaat kijken, blijkt er een explosie te zijn geweest. De deur is beschadigd en het glas erboven is gesneuveld.
De deurbelcamera heeft de verdachte kort daarvoor vastgelegd. De man struint eerst wat over de galerij, steekt het stuk vuurwerk aan en rent weg. Al snel blijkt dat het vuurtje is gedoofd. Hij pakt het explosief daarom op en steekt het opnieuw aan. Daarna volgt de knal.
Explosie bij flatwoning vastgelegd door deurbelcamera - Team West
Er raakt niemand gewond, maar de schrik zit er goed in. Informatie over het motief voor de actie is welkom: waarom is er juist bij deze flatwoning een ontploffing geweest?
De man die de explosie veroorzaakte draagt een bivakmuts. Maar omdat die halfopen is, is zijn gezicht prima te zien. Hij valt op door zijn vrij brede neus en dikke lippen. Verder draagt hij een donkere broek en een veel lichtere jas.

Weet u wie het is?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 088-9645044
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem