Hoofdverdachte vrijgesproken van doden Carlo Heuvelman op Mallorca

De 27-jarige Carlo Heuvelman
De 27-jarige Carlo Heuvelman © Memori
WADDINXVEEN - Het gerechtshof heeft Sanil B. (22) donderdag vrijgesproken van doodslag op Carlo Heuvelman op het Spaanse eiland Mallorca in de zomer van 2021. Er is te weinig wettig en overtuigend bewijs, oordeelde het hof donderdag in de uitspraak in hoger beroep.
Deze straffen zijn donderdag opgelegd door het gerechtshof:
 • Sanil B., onder meer verdachte dood Carlo Heuvelman: 32 maanden gevangenisstraf, waarvan 3 maanden voorwaardelijk (vrijspraak voor doodslag Carlo Heuvelman, veroordeeld voor onder meer meerdere gevechten)
 • Mees T., onder meer verdachte gevecht met vriend Carlo Heuvelman: 14 maanden gevangenisstraf, waarvan 50 dagen voorwaardelijk
 • Hein B., onder meer verdachte gevecht met vriend Carlo Heuvelman: 15 maanden gevangenisstraf, waarvan 118 dagen voorwaardelijk
 • Daan van S., verdachte andere vechtpartij: 11 maanden gevangenisstraf, waarvan 83 dagen voorwaardelijk
 • Kaan B., verdachte andere vechtpartij: 11 maanden gevangenisstraf, waarvan 83 dagen voorwaardelijk
 • Lukas O., verdachte andere vechtpartij: 18 dagen gevangenisstraf, 240 uur taakstraf
 • Stan F., verdachte andere vechtpartij: 180 uur taakstraf, voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden
Carlo Heuvelman uit Waddinxveen werd in de nacht van 13 op 14 juli 2021 in elkaar geslagen op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca. Dat gebeurde op de boulevard van badplaats El Arenal.
Heuvelman bezweek vier dagen later in het ziekenhuis aan de gevolgen van hersenletsel. Ook zijn vrienden zijn mishandeld, evenals mannen uit een andere vriendengroep. Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep celstraffen tot tien jaar geëist. In de zaak staan zeven verdachten terecht.

Dna-spoor van Carlo op schoen

Hoofdverdachte Sanil B. (22) hoorde in december de hoogste straf tegen zich eisen voor doodslag en twee pogingen daartoe. Hij is de enige van de voormalige vriendengroep die nog vastzit. Op zijn schoen is een dna-spoor van Carlo gevonden.
'Het dna-spoor op de schoen van Sanil B. is niet zondermeer een daderspoor', oordeelt het gerechtshof in hoger beroep. Er kan niet worden vastgesteld wat het is: bloed, speeksel, huidcellen of iets anders. En de hoeveelheid is te klein.
Zes van de zeven verdachten in het hoger beroep
Zes van de zeven verdachten in het hoger beroep © ANP
De rechtbank legde hem in 2022 een gevangenisstraf van zeven jaar op, na een strafeis van tien jaar. De zaak kwam in hoger beroep, waar hij bleef ontkennen. 'Ik heb nul komma nul te maken met de dood van Carlo', zei hij. De rechtbank concludeerde dat B. Heuvelman heeft gedood 'met een of meer anderen', maar de rechtszaak maakte niet duidelijk wie dat is geweest.
Deze straffen eiste het Openbaar Ministerie in december:
 • Sanil B., onder meer verdachte dood Carlo Heuvelman: 10 jaar gevangenisstraf
 • Mees T., onder meer verdachte gevecht met vriend Carlo Heuvelman: 2 jaar gevangenisstraf, waarvan 350 dagen voorwaardelijk
 • Hein B., onder meer verdachte gevecht met vriend Carlo Heuvelman: 1,5 jaar gevangenisstraf, waarvan 208 dagen voorwaardelijk
 • Daan van S., verdachte andere vechtpartij: 1,5 jaar gevangenisstraf, waarvan 293 dagen voorwaardelijk
 • Kaan B., verdachte andere vechtpartij: 1,5 jaar gevangenisstraf, waarvan 293 dagen voorwaardelijk
 • Lukas O., verdachte andere vechtpartij: 240 uur taakstraf, voorwaardelijke gevangenis van 6 maanden
 • Stan F., verdachte andere vechtpartij: 180 uur taakstraf, voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden