Racefietser vast voor tonen geslachtsdeel aan spelende kinderen

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
ZOETERMEER - Een 39-jarige man uit Berkel en Rodenrijs is maandag aangehouden, omdat hij wordt verdacht van het tonen van zijn geslachtsdeel aan kinderen. Dat gebeurde afgelopen zomer tot twee keer toe in Zoetermeer. Het opsporingsprogramma Team West toonde in februari beelden van de man, die op een racefiets reed.
Twee meisjes speelden eind augustus op straat in de omgeving van de Tintlaan en de Derde Stationsstraat in Zoetermeer, toen ze een man op de stoep zagen staan. Hij leunde tegen zijn fiets en trok ineens zijn broek naar beneden.
Vervolgens fietste de man verder en hij zocht de meisjes vlak daarna weer op. Op dat moment liet hij opnieuw zijn geslachtsdeel zien. De geschrokken kinderen zijn gelijk naar huis gegaan, waar de politie is gebeld.

Beelden in Team West

De verdachte op de racefiets was door verschillende camera's in de buurt gefilmd. In februari toonde de politie die en begin maart was de man ook te zien in Opsporing Verzocht. De oproepen leverden meerdere tips op.
De 39-jarige man stapte uiteindelijk zelf naar de politie. Maandagochtend is hij aangehouden. Hij zit nog vast en wordt verhoord over de zaak. De beelden waarop de verdachte was te zien, zijn verwijderd van de site van Team West.