Keukenhof viert 75-jarig jubileum, bijzondere band met koninklijke familie

Koningin Juliana tijdens de eerste editie van de Keukenhof
Koningin Juliana tijdens de eerste editie van de Keukenhof © ANP
LISSE - Bloemenpark Keukenhof in Lisse viert dit jaar haar 75-jarige jubileum. Een bijzondere mijlpaal voor het park dat is uitgegroeid tot een van de grootste publiektrekkers van Nederland. De tentoonstelling werd dinsdag door prinses Margriet geopend. Een bevestiging van de bijzondere band die het park met het koningshuis heeft.
Keukenhof werd in 1950 officieel geopend door koningin Juliana. Zij bezocht het park samen met haar kinderen. Het idee van de nieuwe attractie was dat Nederlandse bloemen en sierteeltproducten in de etalage worden gezet. Het park in Lisse is op die manier goed voor de handel en het toerisme.
Het is een groot succes. Vanuit binnen- en buitenland wordt de tentoonstelling bezocht. En daarmee ook de bollenvelden in de de omgeving. Jaarlijks bezoeken meer dan een miljoen mensen de Keukenhof, wat maar twee maanden per jaar geopend is. Van de bezoekers komt 75 procent uit het buitenland.
Keukenhof houdt in al die jaren een goede band met de koninklijke familie. Zij laten zich graag zien in de Bollenstreek. Zo bezoekt koning Beatrix het park. Helemaal bijzonder is de komst van Maxima in 2001. Het bezoek aan Lisse is het eerste optreden na de aankondiging van het huwelijk met kroonprins Willem-Alexander.
Dinsdag is de tentoonstelling geopend door prinses Margriet. Bloemenpark Keukenhof is dit jaar geopend tot 14 mei.
Directeur Sandra Bechtholt en Prinses Margriet tijdens de opening van Keukenhof
Directeur Sandra Bechtholt en Prinses Margriet tijdens de opening van Keukenhof © ANP