Buurt vol vragen nadat 19-jarige dood wordt gevonden

Veel hulpdiensten midden in de nacht op straat
Veel hulpdiensten midden in de nacht op straat © Regio15
VOORBURG - Bewoners van de Van Barbansonstraat in Voorburg zitten vol vragen nadat een 19-jarige man dood werd gevonden in een huis. Een Voorburger van 18 werd aangehouden en zit nog steeds vast. Antwoorden heeft nog niemand, maar in de wijk wordt behoorlijk gespeculeerd.
Voor de bewoners was het een onrustige nacht. In de woning waar het slachtoffer, een 19-jarige Hagenaar, werd gevonden zouden een moeder en haar drie zoons wonen, zegt een buurman. Hij schrok 's nachts wakker van de sirenes. Een andere buurman, die al twaalf jaar in de wijk woont, zegt dat het vaker onrustig was in de woning.
Een jongen die verderop in de straat woont, zegt 's nachts niets gehoord te hebben. 'Maar in de ochtend kwam de politie wel langs alle deuren vanwege de deurbelcamera's', vertelt hij. Wie er is overleden weet hij ook niet. Volgens hem gaat wel het gerucht dat er een wapen in het spel is geweest.

Melding van schietpartij

Het slachtoffer werd donderdagochtend rond 3.30 uur gevonden na een melding van een schietpartij. Aanvankelijk leek het erop dat het om een zelfmoordpoging ging, maar later op de dag werd bekend dat er een verdachte was aangehouden. Maar wat zich precies in de woning heeft afgespeeld, weet nog niemand.
Behalve de leeftijden en de woonplaatsen heeft de politie nog niets losgelaten over de verdachte en het slachtoffer. In de buurt gaan verschillende theorieën rond, maar die kan de politie niet bevestigen.