Man urenlang ontvoerd door criminelen, weet uiteindelijk te ontsnappen

De auto van het slachtoffer werd in Delft aangetroffen
De auto van het slachtoffer werd in Delft aangetroffen © District8
DELFT - Twee mannen uit Delft en Den Haag én een vrouw uit België zijn gearresteerd voor een ontvoering die eindigde in Delft. Het slachtoffer, een 42-jarige man uit Beverwijk, werd in november vorig jaar urenlang gegijzeld en bedreigd door een bende criminelen. De man werd meegenomen naar Delft, waar hij uiteindelijk wist te ontsnappen.
Het gebeurde allemaal op zaterdag 11 november, rond 18.45 uur. Het slachtoffer werd door drie mannen ontvoerd en zes uur lang vastgehouden in een huis in Egmond aan Zee. 's Nachts werd hij door mannen met bivakmutsen tegen zijn wil in naar Delft gebracht, in zijn eigen auto. Daar ontkwam hij aan zijn gijzelnemers. De auto werd teruggevonden aan het Zwembadpad.
De politie toonde de afgelopen maanden beelden van de verdachten in Opsporing Verzocht en Bureau Noord-Holland. Het onderzoek leidde uiteindelijk naar drie verdachten, die allemaal zijn aangehouden. Het gaat om een 26-jarige man uit Den Haag, een Delftenaar van 22 en een 21-jarige vrouw uit België.

Onderzoek loopt

Het onderzoek naar de zaak loopt nog. De politie sluit meer aanhoudingen dan ook niet uit en staat nog steeds open voor nieuwe informatie en tips.