Superdrukke N211 is dit weekend dicht, hoe moet je omreizen?

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
WATERINGEN - Door de werkzaamheden op de Wippolderlaan is de N211 dit weekend voor een groot deel afgesloten en is het bijvoorbeeld niet mogelijk om via Wateringen het Westland te verlaten. Door de afsluiting moeten weggebruikers een omweg maken via De Lier of via Den Haag of Rijswijk.
Vrijdagavond om 22.00 uur is de Wippolderlaan vanaf de A4 tot aan de Erasmusweg dicht gegaan. Dat heeft ook gevolgen voor de Westlandroute. Die wordt vanaf de rotonde bij de Van Luyklaan in Kwintsheul tot aan de Wippolderlaan afgesloten. Wie via Delft naar de A4 moet, dient daarom om te rijden via de N223 langs De Lier. Die is te bereiken via de Burgemeester Elsenweg of de Oostelijke Randweg.
Weggebruikers die richting Amsterdam of Utrecht moeten, kunnen omrijden via Den Haag en Rijswijk. Dat kan via de Erasmusweg en de Prinses Beatrixlaan. Op de laatstgenoemde is deels maar één rijbaan beschikbaar, maar dat kan vermeden worden door vanaf de Erasmusweg voor de Schaapweg en de Sir Winston Churchilllaan te kiezen.

Rijkswaterstaat: grote verkeersdrukte

Wie via de A4 het Westland wil bereiken, moet van dezelfde omleidingen gebruik maken. Rijkswaterstaat adviseert: 'Moet je de auto gebruiken, hou dan rekening met grote verkeersdrukte en bekijk voor vertrek de verkeersdrukte via een routeplanner of navigatieapp.'
De afsluiting van de Wippolderlaan duurt tot maandagochtend 4.00 uur. In het weekend van 5 tot 8 april staat de automobilist een nieuwe afsluiting te wachten.
De omleidingen op de N211 Wippolderlaan
De omleidingen op de N211 Wippolderlaan © Provincie Zuid-Holland