112-nieuws | Aanhouding na ongeluk met drie auto's op A44 - Vrouw (86) slachtoffer van babbeltruc

Eén van de bestuurders moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd
Eén van de bestuurders moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van donderdag 28 maart.

Bestuurder aangehouden na botsing op A44

Bij een kop-staartbotsing op de A44 bij Wassenaar is woensdagavond een bestuurder aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. Bij het ongeluk waren drie auto's betrokken. Eén bestuurder moest uit de auto worden geknipt en is naar het ziekenhuis gebracht.
Vanwege het ongeluk ontstond er een file in de richting van Wassenaar. Hoe het ongeluk precies kon gebeuren, is nog niet bekend.

Vrouw (86) in de maling genomen en bestolen

Een 86-jarige vrouw uit Moerkapelle is in februari slachtoffer geweest van een babbeltruc. Twee mannen vertelden dat er sprake was van een salmonellabesmetting in huis, en of zij binnen mochten komen. Daar grepen zij kun kans en namen meerdere spullen mee.
Onderzoek leidde tot de aanhouding van een 23-jarige man uit Schiedam en een 32-jarige man uit Rotterdam. Het duo wordt ook verdacht van diefstallen in Rotterdam, waarbij de verdachten een babbeltruc gebruikten. De twee blijven negentig dagen langer in voorlopige hechtenis zitten.

Bestuurder aangehouden na aanrijding

Op het kruispunt van de Australiëweg en de Van Aalstlaan in Zoetermeer zijn woensdagavond rond 22.40 uur twee auto's op elkaar gebotst. Eén bestuurder raakte lichtgewond, maar kon ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld worden.
Uit een blaastest bleek één van de bestuurders onder de invloed van alcohol. Daarop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Beide voertuigen zijn door een berger meegenomen.

Woningen ontruimd door brandende afvalbak

Op de hoek van de Korte Vest en de Kleiweg in Gouda zijn donderdagochtend zes woningen ontruimd nadat een afvalcontainer naast het pand in brand vloog. Dat gebeurde rond 6.00 uur.
De brand ontstond in een afvalcontainer
De brand ontstond in een afvalcontainer © MediaTV
De brandweer had het vuur al snel geblust, waardoor de bewoners niet lang buiten hoefden te staan. In het appartementencomplex zitten nog meer woningen, maar die hoefden niet ontruimd te worden. Bij de brand is niemand gewond geraakt. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk.

Bestelbus brandt uit

Aan de Seinpostdwarsstraat in Katwijk is woensdagavond een geparkeerde bestelbus uitgebrand. Snelle inzet van de brandweer kon niet voorkomen dat het voertuig total loss raakte. Hoe de brand precies is ontstaan is onbekend.