Wegwerker N211 krijgt vanuit auto fles in nek gegooid en loopt zware hersenschudding op

De fles sloeg stuk in de nek van de man
De fles sloeg stuk in de nek van de man © Politie Westland
WATERINGEN - Een werknemer die langs de N211 bezig was met wegwerkzaamheden, is vanuit een auto bekogeld met een glazen fles. Het slachtoffer liep een zware hersenschudding en schaafwonden in zijn nek op, meldt gedeputeerde van de provincie Frederik Zevenbergen. 'Een of andere idioot vond dat nodig om te doen', zegt hij boos.
De wegwerker was donderdagmiddag aan het werk vanwege de verbreding van de Veilingroute toen er vanuit een auto een grote, glazen fles werd gegooid. De man moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Daar is hij inmiddels uit, meldt Zevenbergen.
'Maar de schrik zit er goed in bij de collega's', foetert de gedeputeerde van de provincie, die opdrachtgever is voor de klus. 'Hoe haal je het in je hoofd? Van onze mensen blijf je af.' Volgens de politie gebeurde het incident tussen 14.39 en 14.58 uur. Mensen die iets hebben gezien of meer weten, worden gevraagd zich te melden bij de politie.

'Ander begin van mijlpaal voorgesteld'

De Wippolderlaan (N211) is een van de drukste N-wegen van Nederland en gaat de komende maanden op de schop. De weg, die ook wel de Veilingroute wordt genoemd, wordt verbreed.
Dit weekend en het weekend van 6 en 7 april is de weg volledig afgesloten vanwege de werkzaamheden. 'Eerlijk gezegd had ik me een ander begin van deze mijlpaal voorgesteld', verzucht Zevenbergen na het incident.

Flinke vertragingen

Volgens de provincie moeten automobilisten tijdens de weekendafsluitingen rekening houden met flinke vertragingen. Hoe je het beste kan omrijden, vind je hier.