The Life I Live maakt eerste namen van line-up bekend

Publiek geniet van de muziek tijdens The Life I Live 2023
Publiek geniet van de muziek tijdens The Life I Live 2023 © Fokke Simons
DEN HAAG - Na een uitgeklede versie in 2023 keert The Life I Live op 26 april terug op de Grote Markt en het Kerkplein. Traditiegetrouw vindt het Haagse festival plaats aan de vooravond van Koningsdag. Grote acts ontbreken bij het bekendmaken van de eerste namen, maar volgens de organisatie bestaat de line-up uit 'gloednieuwe upcoming kwaliteitsacts waarvan je de naam soms nog maar in de verte hebt horen echoën'.
Onder de eerste namen is de haagse band The Indien, die afgelopen week hun gelijknamige debuutalbum hebben uitgebracht en eerder dit jaar werden genomineerd voor een Edison. Kopsmart is de band van de ervaren Scheveningse muzikanten Arie Spaans en Remco Prins, zij zingen in het Schevenings dialect. De Brabantse rapper Ares loopt al sinds 2012 mee, het vorig jaar uitgebrachte album 'Phantom' is al weer zijn zevende.
Dat dit jaar The Live I Life een muzikale ontdekkingsreis voorschotelt, blijkt wel uit het diverse aanbod dat nog meer bekend is gemaakt: synthpopcollectief Droom Dit, synthact Coloray, nederhoptrio Rens, Jaïr & Ome Uncle, house-act Moody Mehran, het Portugese electropoptrio COLLIGNON, happy hardcore-act MOYO FYRE, bluesband One White Dog, percussiekwartet Tripkip, fokrockband Yellofox en Italo-act I-F. Binnen twee weken wordt de volledige line-up bekend gemaakt.

Geen grote namen

Ondanks dat er geen grote namen op het gratis festival staan dit jaar, is organisator Mark Boulas toch trots op de line-up. 'Gratis festivals zijn niet meer vanzelfsprekend. Het is steeds moeilijker en duurder. Kijk naar de muziekfestivals deze zomer, je geeft bijna net zoveel uit als tijdens een vakantie. Daarom geen grote namen, maar ligt onze focus op namen die groot gaan worden, die je hier voor het eerst kunt zien én bovendien gratis. Zoals in het verleden ook bijvoorbeeld Son Mieux hier stond.'
In februari werd al duidelijk dat de organisatie extra subsidie kreeg om het gratis festival te kunnen organiseren. De Haagse cultuurwethouder Saskia Bruines onderstreepte het belang van The Life I Live tijdens Koningsnacht. 'Het is een uitzonderlijk gratis evenement aan de vooravond van een nationale feestdag en het kan niet zo zijn dat Den Haag dit jaar geen Koningsnacht heeft. Dat zou een groot verlies voor de stad zijn.'