Schotwond en breuken: beschoten man springt uit flat naar beneden

De verdachte is door een getuige op de foto gezet
De verdachte is door een getuige op de foto gezet © Politie
DEN HAAG - De 41-jarige man die gewond werd gevonden na een schietpartij in de Cornelie van Zantenstraat in Den Haag, is in een poging om te vluchten van vier hoog naar beneden gesprongen. Een getuige heeft foto's gemaakt van de vermoedelijke schutter. De eerder aangehouden verdachte is weer vrij.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 26 maart. Meer zaken zijn hier te vinden.
De politie wordt op zaterdagavond 16 maart rond 18.20 uur gewaarschuwd dat er een zwaargewonde man in de binnentuin van een flat ligt. Naast verschillende breuken en verwondingen van de val blijkt hij ook een schotwond te hebben.
De Poolse man van 41 is in een woning beschoten en naar beneden gesprongen om te ontkomen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, waar hij inmiddels is geopereerd. De man is aan het herstellen van zijn verwondingen.
Getuige zet verdachte schietpartij op de foto - Team West
Dezelfde avond is een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden als verdachte. Na verder onderzoek is deze man weer vrijgelaten en hij is geen verdachte meer in de zaak.
Een getuige heeft de mogelijke schutter op de foto gezet en de politie is nog op zoek naar die man. Hij is uit het appartement waar is geschoten naar buiten gelopen en had toen iets zwarts in zijn hand. Er is gezien dat hij naar het zwaargewonde slachtoffer liep, geen vinger uitstak en vervolgens wegliep.
De verdachte terwijl hij wegloopt
De verdachte terwijl hij wegloopt © Politie
De verdachte heeft een lichte huidskleur, een fors of breed postuur en is niet heel lang. Hij droeg zaterdagavond 16 maart een dunne zwarte jas, een blauwe spijkerbroek en donkere schoenen. De politie krijgt graag tips over hem. Ook informatie over het motief voor het schieten is welkom.

Weet u wie het is?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 088-9645044
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem