Extra maatregelen bij concert Lenny Kuhr: 'We zijn wel voorzichtig'

© ANP
MONSTER - Het concert van Lenny Kuhr in Monster op Goede Vrijdag gaat gewoon door. Dat laat de eigenaresse van De Cultuurschuur, waar het optreden plaatsvindt, dinsdag weten. Maandag zei het theater 'in de loop van de week' te besluiten of het concert kon doorgaan.
Een concert van Kuhr in Waalwijk werd zondag verstoord door pro-Palestijnse activisten. Volgens actiegroep Palestine Action NL verstoorden de activisten het concert om eerdere uitspraken van de zangeres over de oorlog in Gaza. Kuhr is joods en twee van haar kleinkinderen zijn in Israël dienstplichtig.
Volgens de eigenaresse van het theater wil Kuhr zelf graag optreden vrijdag. Het theater zegt zich weinig zorgen te maken, omdat het om een kleinschalig concert gaat. 'Er zijn maar vijftig plekken en die zijn allemaal gevuld', zei de eigenaresse van het theater eerder tegen het ANP. Wel worden maatregelen genomen, zoals extra controles. 'We zijn wel voorzichtig', zegt ze.

Kaartverkoop stilgelegd

Kuhr geeft dinsdag ook een concert in Stadskanaal. Om te voorkomen dat activisten een kaartje kochten werd de kaartverkoop maandag stilgelegd. In samenspraak met de politie en de gemeente Stadskanaal wordt extra beveiliging ingezet.
Vier pro-Palestijnse activisten liepen tijdens het concert in Waalwijk het podium op en riepen onder meer 'from the river to the sea, Palestine will be free'. Ook werd Kuhr uitgemaakt voor moordenaar en terrorist. Ze vertelde dat ze de verstoring van haar concert als antisemitisch heeft ervaren en heeft aangifte gedaan.

Vinger aan de pols

De gemeente Westland laat weten de ontwikkelingen samen met de politie in de gaten te houden en indien nodig maatregelen te nemen.