Drugsdealers van straat gehaald, klanten krijgen sms van politie

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
'S-GRAVENZANDE - Met de aanhouding van vijf verdachten is waarschijnlijk een drugslijn afgeknepen. De drugshandel bestond uit meerdere bestellingen per dag en een aantal koeriers die bezorgden. Klanten die de afgelopen maanden contact hebben gehad met de dealtelefoon, zijn getrakteerd op een sms'je van de politie.
Al in september vorig jaar startten agenten een onderzoek naar de handel in drugs in Hoek van Holland en 's-Gravenzande. Daarop volgde de aanhouding van vijf verdachten. Ook zijn een 16-jarige tiener en een 32-jarige vrouw in de zaak gehoord.
Een 'groot aantal' personen ontving deze week een sms'je van de politie. Zij hebben waarschijnlijk contact gehad met een van de drugsdealers en zijn in het berichtje gewaarschuwd voor de gevaren van drugs. De nummers stonden in een in beslag genomen telefoon die alleen maar voor drugshandel werd gebruikt.

Vijf arrestaties

De aangehouden verdachten zijn een 34-jarige man uit 's-Gravenzande, een 38-jarige vrouw uit Hoek van Holland en drie Rotterdammers van 17, 19 en 22 jaar oud.