Weg op dijk verzakt, sloot wordt gedempt en volgestort voor versteviging

Specialisten inspecteren de dijk
Specialisten inspecteren de dijk © Hoogheemraadschap van Delfland
MIDDEN-DELFLAND - Het Hoogheemraadschap van Delfland en de provincie Zuid-Holland nemen dringend maatregelen bij een verzakte weg die op een dijk ligt. Het gaat om de Molenweg (N468) tussen Schipluiden en Maasland. Een naastgelegen sloot wordt gedempt en volgestort met zand om de boel te verstevigen.
Dinsdagochtend kreeg het hoogheemraadschap een melding dat het wegdek bij Maasland beschadigd zou zijn. Aangezien de weg op een dijk ligt, zijn specialisten direct in actie gekomen. Na onderzoek bleek de dijk te zijn verzakt. Daarom zijn er meteen maatregelen genomen.
Om de sloot leeg te pompen en vol te storten met zand én de dijk daarna te verstevigen, is het noodzakelijk de Molenweg op verschillende manier af te sluiten. Tot later deze week is de weg overdag open, maar wel via één rijstrook met verkeerslichten. In de avonden en nachten is de Molenweg helemaal dicht.

Afsluitingen

'De werkzaamheden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Daarom is het nog niet precies duidelijk wanneer de werkzaamheden gereed zullen zijn', meldt het Hoogheemraadschap van Delfland. Met borden worden de omleidingsroutes aangegeven.
Het was al de bedoeling om de N468 aan te gaan pakken, meldde mediapartner WOS eind vorig jaar. Tussen Maasland en Schipluiden moet de weg op de schop. Door de slechte staat van de dijk, mogen voertuigen zwaarder dan 20 ton eigenlijk al meer niet over de weg rijden.