Kitesurfer verwondt wijkagent bij aanhouding, rechtszaak uitgesteld door fout OM

Wijkagente verdraait knie door vervelende arrestant
Wijkagente verdraait knie door vervelende arrestant © Instagram - wijkagent_schipluiden
WESTLAND - Een fout van het Openbaar Ministerie (OM) heeft ervoor gezorgd dat de strafzaak tegen een 40-jarige kitesurfer uit Naaldwijk flinke vertraging oploopt. De surfer ging in verzet bij zijn aanhouding op het strand bij Arendsduin in 's-Gravenzande, waardoor wijkagente Petra Osinga van Schipluiden al maanden moet revalideren.
De agente ging november vorig jaar af op een melding van een kitesurfer in nood op het strand. Al snel bleek dat alles goed met hem ging. De Westlander moest op het strand zijn identificatie laten zien, maar hij werkte niet mee.
Na meerdere waarschuwingen bleef de man tegenwerken en werd hij aangehouden. Daarbij ging de man in verzet, waardoor de wijkagente haar knie verdraaide. De wijkagente is sindsdien 'uit de running'.

Een verkeerd vinkje

De kitesurfer moest onlangs voor de rechter komen, maar toen bleek er een fout in de dagvaarding te zitten. 'De dagvaarding was niet goed betekend. Er was aangevinkt dat verdachte de dagvaarding had getekend, maar dat was niet zo', vertelt een woordvoerder van het OM.
Om die reden kon de rechtszaak niet meer doorgaan. Het OM moet de zaak nu opnieuw voor de rechter brengen. Vermoedelijk zal het enkele maanden duren voordat dit lukt
Wijkagent van Schipluiden kan weer lachen
Wijkagent van Schipluiden kan weer lachen © Instagram - wijkagent_schipluiden
Onlangs liet de wijkagente op Instagram weten volop bezig te zijn met haar herstel. 'Ik doe er alles aan om in de zomer weer mijn wijk in te kunnen, want dat mis ik enorm!'