112-nieuws | Auto brandt uit in Alphen - Agenten redden hond uit sloot

Autobrand in Alphen aan den Rijn
Autobrand in Alphen aan den Rijn © MediaTV
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van maandag 1 april.

Auto brandt uit in Alphen

Aan de Stoelmatter in Alphen aan den Rijn is in de nacht van zondag op maandag een auto volledig uitgebrand. Rond 2.30 uur ontstond de brand en sloegen de vlammen uit het voertuig. De brandweer kwam snel naar de Stoelmatter toe om het vuur te blussen.
Ook de twee auto's naast het brandende voertuig zouden beschadigd zijn geraakt. Hoe de brand is ontstaan, is nog onduidelijk.

Aanhouding met stroomstootwapen

Een achtervolging eindigde vannacht in een aanhouding met een stroomstootwapen. Dat schrijft de politie Den Haag Binnenstad op social media. Een bestuurder van een voertuig negeerde het volgteken van de agenten, waarna een achtervolging volgde vanaf de A13 ter hoogte van Delft tot aan de Kuip in Rotterdam.
'Samen met de Rotterdamse collega's konden wij het voertuig tot stilstand dwingen', schrijven de agenten. Maar even later kwam er een tweede persoon bij en gingen zowel de bestuurder als de andere persoon in verzet. 'Onder dreiging van het stroomstootwapen zijn zij aangehouden.'

Agenten redden hond uit sloot

Een nat pak voor een hond én een agent aan de Veenweg in Nootdorp zondag. De hond liep in de tuin en reageerde op een hond aan de andere kant van de sloot. Hij nam een grote aanloop, maar kon niet meer op tijd remmen en kwam in het water terecht.
De hond kon niet meer zelf uit het water komen. Politieagenten hebben het dier gered. 'Eén collega moest wel even droge sokken aantrekken', zegt de politie.
© Politie Leidschenveen-Ypenburg