112-nieuws | Brommobiel belandt in sloot - Vier mensen aangehouden voor drugshandel

Hoe het voertuig in het water belandde, is niet bekend
Hoe het voertuig in het water belandde, is niet bekend © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van dinsdag 2 april.

Brommobiel belandt in sloot

Aan de Groeneveldseweg in De Lier is dinsdagavond rond 20.30 uur een brommobiel in de sloot terechtgekomen. Hoe het voertuig in het water kon belanden, is niet duidelijk.
De politie, brandweer en ambulance waren ter plaatse. Het is niet bekend of er iemand gewond is geraakt. Het autootje wordt door een bergingsbedrijf het water uitgetakeld.

Vier mensen aangehouden voor drugshandel

De politie heeft dinsdag in Wateringen vier mensen aangehouden en een pand gesloten wegens drugshandel. In meerdere panden is onderzoek gedaan en zijn drugs en goederen aangetroffen waarmee verdovende middelen gemaakt worden.
Het pand dat gesloten is, is een bedrijfspand waar een sportschool in zit.

Volop vragen na ongeluk met fietser (9)

Een week na het heftige ongeluk op de Lijnbaan in Den Haag, waarbij een 9-jarige fietser gewond raakte, komt de politie opnieuw met een getuigenoproep. Op die bewuste dinsdagochtend werd het jongetje geschept door een vuilniswagen.
Op foto's was te zien dat de fiets van het slachtoffer doormidden was gebroken, en er lag een kapotte broodtrommel op straat. De betreffende chauffeur was 'enorm geschrokken', liet zijn werkgever vorige week weten. Het is nog altijd onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, vandaar de oproep.

Mes bij bezoeker gebouw Tweede Kamer

Bij bezoeker van het Tweede Kamergebouw in Den Haag is een zakmes gevonden. Dat laat agenten van het politiebureau Jan Hendrikstraat op sociale media weten.
Voordat bezoekers het gebouw betreden, moeten zij eerst hun spullen door de detectiepoortjes halen. Daar werd het mes ontdekt. De man heeft er afstand van gedaan. De man heeft geen strafrechtelijk verleden rondom messen.

Arrestaties om drugshandel

Een man van 60 uit Pijnacker en een 62-jarige man uit Waddinxveen zijn dinsdag gearresteerd op verdenking van grootschalige drugshandel en witwassen. Onder andere anonieme tips brachten de zaak aan het rollen.
De handel in drugs en het witwassen van geld gebeurde volgens het Openbaar Ministerie (OM) vermoedelijk op grote schaal over een langere periode. De verdachten zitten in beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

Aanhoudingen voor gooien vuurwerk vanuit flat

Drie maanden na de ongeregeldheden bij de Debussyflat in Delft zijn drie mannen aangehouden. Dat maakt de politie dinsdag bekend. Tijdens Oud en Nieuw werden agenten door een grote groep mensen vanuit de flat bekogeld met vuurpijlen en knalvuurwerk.
Na maandenlang onderzoek werden vorige week een 40-jarige man en een 16-jarige jongen aangehouden. Ze zijn inmiddels weer vrij, maar blijven verdachten. Maandag meldde zich een 39-jarige verdachte op het politiebureau. Hij zit op dit moment nog vast. Alle verdachten komen uit Delft. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging.
De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Brand bij auto's, twee voertuigen beschadigd

Op de Van der Horststraat in Delft zijn twee geparkeerde auto's zwaar beschadigd geraakt door een brand. Dat gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag. Rond 3.00 uur werd de brandweer gealarmeerd vanwege de brand.
Eén van de auto's stond volledig in de fik. Een auto die ernaast geparkeerd stond, vloog daardoor ook in brand. De brandweer heeft de brand geblust, maar kon niet voorkomen dat beide voertuigen zwaar beschadigd raakten. Hoe de brand kon ontstaan, is niet bekend.

Dode man gevonden in kebabzaak, politie start uitgebreid onderzoek

De eigenaar van eethuis Judy in Zoetermeer is maandagmiddag dood aangetroffen in zijn zaak. De politie weet op dit moment nog niet of er sprake is van een misdrijf.

Dode gevonden, verdachte weer op vrije voeten

In een woning aan de Minderbroerstraat in Delft is een overleden man aangetroffen. De politie hield een verdachte aan, maar die bleek later niets met de dood te maken te hebben. 'Uit onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van een misdrijf', concludeert de politie na urenlang onderzoek.