Provincie komt niet met geld over de brug voor extra brug

De hefbrug in Boskoop
De hefbrug in Boskoop © ANP
BOSKOOP - De provincie Zuid-Holland heeft geen geld beschikbaar voor een tweede brug over de Gouwe bij Boskoop. Dat zegt de provincie in een reactie op het plan van verkeerswethouder Relus Breeuwsma (CDA), die zo'n tweede brug na jaren praten erover eindelijk voor elkaar wil krijgen.
In Alphen aan den Rijn wordt al jaren stevig gediscussieerd over de komst van een tweede oeververbinding in Boskoop. Breeuwsma kwam eind maart met een plan om een einde aan de impasse te maken. Zijn idee was dat de provincie de nieuwe brug ter hoogte van de Halve Raak zou betalen en de gemeente de infrastructuur.
Maar dat zit er niet in, laat de provincie weten. 'Er zijn inmiddels andere keuzes gemaakt nadat alle voorgaande varianten waren afgewezen', reageert de provincie. Daarmee doelen ze op het project Beter Bereikbaar Gouwe, waar het de laatste jaren vaak over is gegaan in en rond Boskoop. 'De provincie investeert nu in de plannen waar wel overeenstemming over is: veilige fietsverbindingen en wandelroutes.'
Beter Bereikbaar Gouwe is een samenwerking tussen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen, Hoogheemraadschap Rijnland, Regio Midden-Holland en Provincie Zuid-Holland. Deze samenwerking richt zich op het verbeteren en versterken van de bereikbaarheid, de leefbaarheid en de economie in het gebied rondom de Gouwe.

Extra brug zeer welkom

Toch gaat het plan van de wethouder niet helemaal de prullenbak in. 'We zullen de plannen uiteraard bekijken, maar niet als onderdeel van Beter Bereikbaar Gouwe', zegt de provincie. Ook de provincie ziet wel in dat een brug zeer welkom zal zijn. Maar op dit moment is dat niet de oplossing waar voor wordt gegaan.
Wethouder Breeuwsma zal deze week desondanks in Boskoop tekst en uitleg geven over zijn plan. De gemeenteraad debatteert komende donderdag over het project.