Ypenburgs 'vermaakcentrum' dicht

DEN HAAG - Ypenburgers die vertier zoeken in het Piet Vink Centrum in hun Haagse wijk, zijn daar voorlopig niet welkom. Eigenaar Stichting VÓÓR heeft het gebouw aan de Plesmanlaan voor een week gesloten. Twee vrijwilligers zijn op non-actief gesteld na bedreigingen en intimidatie.
Een medewerkster van de stichting zou daarvan vorige week vrijdag de dupe van zijn geworden toen zij een opmerking maakte over drie vrouwen die in de kantine een sigaret aan een tafel zaten te roken. In een brief noemt directeur Marion Hooijmans van VÓÓR dat dit de druppel is geweest die de emmer deed over lopen. ?Dit gedrag kan ik niet tolereren?. Meerdere medewerkers van VÓÓR zouden al last hebben gehad van het gedrag van de twee vrijwilligers die nu op non-actief zijn gesteld. Ze zijn een jaar niet meer welkom in de centra van VÓÓR. Na afloop van die periode bekijkt de stichting onder welke condities de maatregel eventueel opgeheven zou kunnen worden. Als de vrijwilligers toch hun werk doen, grijpt de politie in. Er wordt een strafrechtelijk onderzoek naar de hele gang van zaken ingesteld. De twee vrijwilligers voelen zich door Hooijmans in de kou gezet. Ze denken dat de directie met het incident eindelijk een middel heeft gevonden om ze weg te werken. De vrijwilligers zouden te veel een eigen invulling aan hun werk geven dat niet helemaal zou stroken met het beleid van VÓÓR. Volgens één van de twee die op non-actief is gesteld worden klussen als het vervangen van een geluidsinstallatie niet opgepakt. Al langer zijn er spanningen tussen de vrijwilligers en het personeel van VÓÓR. Twee jaar geleden werd er bij het Piet Vink Centrum nog een bezetting gehouden.
  • Ypenburgs 'vermaakcentrum' dicht
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2006/111606 Ypenburgs Vermaakcentrum dicht - ...over..mp3]