Midden Partij Nieuwkoop geeft camping De Roerdomp hoop

Pien_Henny_Vera_2 Middenpartij
Pien_Henny_Vera_2 Middenpartij
NIEUWKOOP - Caravanhouders op camping De Roerdomp aan de Nieuwkoopse Plassen reageren verheugd op de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Liemeer, Nieuwkoop en Ter Aar.
Bij de verkiezingen van woensdag groeide de Midden Partij Nieuwkoop uit tot de grootste. En lijsttrekker Henny Brouwer gaat zich bij de coalitiebesprekingen sterk maken voor behoud van de camping, waar veel Hagenaren en Leidenaren staan. * Foto MPN: Pien Schrama, Henny Brouwer en Vera van Eijk van de Midden Partij NieuwkoopAanvankelijk wilde het huidige college van burgemeester en wethouders de 450 stacaravans weghalen om de vervuilde grond te saneren. De Roerdomp ligt op een voormalige vuilnisbelt met afval uit de jaren vijftig afkomstig van Leiden en Wassenaar. Na de sanering wil de gemeente er honderd recreatiebungalows bouwen, om de kosten van de schoonmaakoperatie te drukken. Begin november schoof de gemeenteraad van Nieuwkoop de kwestie door tot na de fusie op 1 januari met Liemeer en Ter Aar. Nu maakt De Roerdomp deel uit van de coalitiebesprekingen, waar de Midden Partij Nieuwkoop het voortouw neemt. Lijsttrekker Brouwer wil zich ook inzetten voor goedkopere woningen, met maximaal drie bouwlagen, het schrappen van het openbaar vervoer op het platteland terugdraaien door kleine busjes te laten rijden en behoud van een gemeentelijk loket in alle drie de voormalige gemeenten. 
  • Hoop voor camping Nieuwkoop
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2006/2311-Hoop voor camping nieuwkoop - ...inderdaad..mp3]