Haagse raad kritisch bij evaluatie gebruikersruimten

drugs-0409
drugs-0409
DEN HAAG - De Haagse gemeenteraad is kritisch na de goede resultaten van de drugsgebruikersruimten die vorige week bekend werden. Dat bleek donderdag tijdens een commissievergadering over het onderwerp.
Cijfers van de politie laten zien dat de drugsoverlast is afgenomen rond Het Zieken en het Van der Vennepark, maar omwonenden spreken dat tegen. Zij zeggen dagelijks last te hebben van de drugsverslaafden die gebruik maken van de voorziening. Toch doen veel bewoners rond het Van der Vennepark zelden aangifte, omdat ze denken dat het geen zin heeft. Burgemeester Deetman gaf aan dat de gemeenteraad kan besluiten om de voorziening te sluiten, als de overlast niet afneemt. Maar volgens hem kan die conclusie nu nog niet getrokken worden. De burgemeester beloofde dat het college opnieuw zal proberen in gesprek te komen met de bewoners rond het Van der Vennepark.
  • Evaluatie Haagse gebruikersruimten
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2006/011206 Evaluatie drugsgebruikersruimten Den Haag - Fade out applaus.mp3]