Alphen gaat jeugdzorg regisseren

ALPHEN AAN DEN RIJN - De gemeente Alphen aan den Rijn maakt afspraken met alle hulpverleningsinstanties in Zuid-Holland-Noord om versnippering in de jeugdzorg tegen te gaan.
Het gaat om regionale instellingen in Leiden, Alphen en Katwijk, zoals consultatiebureau, de thuiszorg, GGD, het maatschappelijk werk, bureau jeugdzorg, de GGZ, en de stichtingen MEE, Horizon en Cardea. Vanaf volgend jaar krijgt wethouder Klaas Tigelaar een regisseursrol, zodat hij bij Alphense probleemsituaties de hulpverlening kan coördineren. De gemeente wil de gehele keten bewaken, vanaf het signaleren van problemen bij kinderen, de begeleiding van gezinnen tot en met het oplossen van noodsituaties. Alphen aan den Rijn is één van de eerste gemeenten met een zo'n verstrekkende rol binnen de jeugdzorg. Straks kan de gemeente bepalen, welke instantie in de bres moet springen om een Alphense gezin tijdig te helpen. Drama's als rond de dood van de Alphense peuter Savannah in 2004 moeten hiermee worden voorkomen.
  • Alphen regisseert jeugdzorg
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2006/0612-Alphen regiseert jeugdzorg - ...gebracht..mp3]