Kritiek op komst helihaven Ypenburg houdt aan

DEN HAAG - Ondanks forse kritiek van insprekers en raadscommissieleden blijft de Haagse wethouder Henk Kool achter de komst van een helihaven in Ypenburg staan.
Dat bleek woensdagavond tijdens een commissievergadering. Raadsleden van onder andere GroenLinks, SP, D66 en de Haagse Stadspartij willen een inhoudelijke discussie, voordat het Haagse gemeentebestuur een besluit neemt over de wijziging van het bestemmingsplan dat de komst van de helihaven mogelijk maakt. Omwonenden vrezen grote geluidshinder en milieuvervuiling. Ze hebben 280 bezwaarschriften ingediend bij de gemeente. Wethouder Kool zei woensdag in de commissievergadering weinig waarde te hechten aan de hoeveelheid bezwaarschriften als ze allemaal dezelfde tegen-argumenten bevatten. Het onderwerp zal vermoedelijk tijdens de raadsvergadering van 14 december opnieuw op de agenda staan.
  • Helihaven Ypenburg
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2006/0712-Raadscommissie over komst Helinet Ypenburg - LW_ positieve grondhouding.mp3]