Ruzie over komst containerhaven Alphen voorbij

Afb005
Afb005
ALPHEN AAN DEN RIJN - De gemeente Alphen aan den Rijn en de provincie Zuid-Holland hebben hun conflict over de komst een containerhaven bijgelegd. De definitieve ontwerptekening van bedrijventerrein Steekterpoort is ter goedkeuring naar de gemeenteraad gestuurd.
Op dit ontwerp staan zowel de ligging van de overslagterminal als de omgelegde N207. Deze provinciale weg komt op behoorlijke afstand te lopen van de wijk Gouwesluis. De weg dient als buffer tussen de huizen en het meerlaagse bedrijventerrein. Bewoners van Gouwesluis hebben lange tijd actie gevoerd tegen de komst van de containerhaven aan de zuidkant van Alphen en het bedrijventerrein uit angst voor verkeerslawaai en luchtverontreiniging. *Wethouder Hans Groen in 't Wout met definitief ontwerp SteekterpoortAanvankelijk wilde de provincie vaart zetten achter het plan, door een bouwvergunning aan te vragen voor alleen de haven. De gemeente wilde alleen meewerken aan een totaalplan, inclusief de ligging van het bedrijventerrein Steekterpoort en het tracé van de om te leggen provinciale weg N207.
  • Wethouder Hans Groen in 't Wout aan het woord
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2006/2012-Ruzie over containerhaven Alphen.mp3]