Slechte Kerst voor Alphense oliebollenbakker

Oliebollenkraam Toon van der Weerdt
Oliebollenkraam Toon van der Weerdt
ALPHEN AAN DEN RIJN - De jaarlijkse oliebollentest van het AD bezorgt veel bakkers een slechte kerst. Woensdag staat de test in de krant maar de beproefde bakkers hebben alvast een voorpublicatie gekregen om te kunnen reageren. De Hollandse Gebakkraam van Toon van de Weerdt in Alphen aan den Rijn komt er zeer slecht van af.
Tot woede van de Alphense bakker luidt het AD-smaakoordeel: "Stevige bollen en goed gevuld. Maar wat een vieze olie. Alsof er een walvis in is gefrituurd. En dan ook nog een heel oud exemplaar". Het AD-proefpanel geeft de oliebollen uit de gebakkraam naast de Alphense Brug het rapportcijfer 0,7. Van de 92 bezochte adressen belandt Van der Weerdt op de 82e plaats. "Onbegrijpelijk", reageert hij geëmotioneerd. "Enkele jaren geleden stonden we twee keer achter elkaar op de eerste plaats. We gebruiken altijd de beste en duurste olie". Redacteur Paul Hovius zegt dat de test blind is uitgevoerd door een proefpanel van tien personen. "Kennelijk heeft hij een paar jaar geleden een betere oliebol gebakken dan nu", aldus Hovius. De volledig uitslag staat woensdag in het AD.
  • Alphense bakker versus AD
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2006/2112-slechte kerst voor alphense oliebollenbakker - INTERNET.mp3]