Facelift voor Sportpark Brasserskade in Delft

DELFT - De facelift van Sportpark Brasserskade in Delft kan beginnen. Alleen de politiek kan nog roet in het eten als die niet instemt, maar wethouder Dick Rensen heeft er alle vertrouwen in.
Ondanks dat het plan minder ingrijpend is dan aanvankelijk de bedoeling was, tekenden twaalf sportclubs een overeenkomst vrijdagmiddag op het stadhuis van Delft met de gemeente. Een jaar is over het plan gepraat. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de sporthal aan de Brasserskade zou verdwijnen. Na de gemeenteraadsverkiezingen, kwam het college van burgemeester en wethouders tot een andere conclusie door nieuw onderzoek.De Brasserskade krijgt vijf nieuwe kunstgrasvelden om de snelle groei van het aantal leden bij de clubs op te vangen. Oorzaak van de groei is de komst van de vele nieuwbouw in de Brassershout en de nabijgelegen Haagse wijk Ypenburg. Vooral voor sportclub Concordia gaat er veel veranderen. Verder wordt de veiligheid op het sportpark verbeterd en komt er meer ruimte voor parkeren. Alleen de politiek kan het feestje nog verpesten als die volgende maand niet akkoord gaat met het geven van subsidie, maar wethouder Dick Jensen denkt niet dat het zo vaart loopt.
  • Sportpark Brasserskade op de schop
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2006/2212-Sportpark Brasserskade op de schop - ....gezet in 2007..mp3]