Woningmarkt Zwammerdam en Aarlanderveen beetje vrij

ALPHEN A/D RIJN - De woningmarkt in de Alphense dorpen Aarlanderveen en Zwammerdam wordt voor klein deel vrijgegeven. Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn hebben besloten dat het voorrangsbeleid voor dorpelingen verdwijnt bij vijftien procent van de vrijkomende sociale huurwoningen.
Aarlanderveen en Zwammerdam waren de enige dorpen in de Rijnstreek die niet meededen aan de proef, waarbij de woningcorporaties het toewijzingsbeleid versoepelen. Eerder besloten de corporaties binnen de Stichting Woonmarkt Rijnstreek om de bindingseisen los te laten bij 15 tot 25 procent van de vrijkomende huizen in Jacobswoude, Liemeer, Nieuwkoop, Rijnwoude en Ter Aar. Voor Alphen aan den Rijn bleven ze van kracht voor de dorpen Aarlanderveen en Zwammerdam. De proef loopt tot 1 juli en kan worden verruimd. De Belangenvereniging van Zwammerdam maakt zich geen zorgen omdat het over amper drie woningen gaat en Dammenaren nu ook gemakkelijker naar een ander dorp kunnen verhuizen. "Bovendien is jonge aanwas goed voor de vitaliteit van ons dorp", aldus voorzitter Jaap Hoek.
  • Woningmarkt vrij in Zwammerdam en Aarlanderveen
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2007/1801-woningmarkt vrij in zwammerdam en aarlanderveen.mp3]