'Onderhandelingen vertrek TNO naderen einde'

310107tno
310107tno
DEN HAAG - De onderhandelingen over het vertrek van TNO uit Rijswijk en Den Haag zitten in een afrondende fase, maar er is nog geen akkoord. Dat zei de Haagse wethouder Marnix Norder van Bouwen en Wonen woensdag op Radio West.
TNO wil de vestigingen in Ypenburg en Rijswijk verplaatsen naar Cromstrijen in de Zuid-Hollandse Hoekse Waard. Het onderzoeksinstituut onderhandelt daar al jaren over met de gemeenten, de provincie en het Rijk. In de woonwijk Ypenburg heeft TNO twee bunkers voor proeven met munitie. Den Haag wil dat TNO die locatie verlaat, mede omdat bewoners van Ypenburg niet blij zijn met de explosievenbunkers. Norder bevestigde dat hij op die plek huizen en bedrijven wil neerzetten. Dat is nodig, omdat Den Haag flink moet meebetalen aan de verhuizing van TNO. Woningbouw is volgens wethouder Norder de enige manier om dat geld terug te verdienen.
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2007/Copy of 123107 Dagoverzicht 3_ TNO Ypenburg - ...zeker niet..mp3]