Ruzie om Alphense voedselbank uitgebroken

voedselbank
voedselbank
ALPHEN AAN DEN RIJN - In Alphen aan den Rijn is een knallende ruzie uitgebroken om de plaatselijke voedselbank. De gemeenteraad heeft 25.000 euro uitgetrokken voor een onderzoek naar de bestaansreden van de Alphense voedselbank.
Als de gemeente de klanten en hun armoedeproblemen kent, zouden zij wellicht geholpen kunnen worden. Maar de voedselbank weigert medewerking aan de enquête, geeft het klantenbestand niet uit handen uit privacyoverwegingen en laat ambtenaren niet toe tot het gebouw van de voedselbank. Voorzitter Jacob Wesselse vindt het onderzoek geld over de balk smijten. "In Gouda hebben studenten het onderzoek gratis gedaan. Waarom moet het in Alphen dan zoveel geld kosten?", aldus Wesselse. Bovendien zou de gemeente de Alphenaren die aangewezen zijn op voedselpakketten al lang kennen. Wethouder Rober Blom die al langer roept dat hij in Alphen aan den Rijn de voedselbank overbodig gaat maken is 'boos en verdrietig'. "Mensen met schulden weten vaak de regels en de weg naar de gemeente niet en maken te weinig gebruik van kwijtschelding en schuldsanering", aldus Blom. De gemeente roept alle klanten van de voedselbank op om zich te melden, zodat zij geholpen kunnen worden.
  • Wethouder Blom en Voorzitter Wesselse
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2007/0102-ruzie om alphense voedselbank INTERNET.mp3]