Informatieavond RandstadRail drukbezocht

RSRail-0102
RSRail-0102
ZOETERMEER - Bijna tweehonderd Zoetermeerders hebben woensdagavond de informatiebijeenkomst over RandstadRail bijgewoond. Vertegenwoordigers van de HTM, het Stadsgewest Haaglanden en de gemeente Zoetermeer kwamen uitleg geven over de problemen van het project.
Aan de orde kwamen de ontsporingen en de kwaliteit van het vervangend busvervoer. Over dat laatste onderwerp ontstond discussie, omdat veel mensen vonden dat het Stadsgewest Haaglanden en wethouder Pieter Smit van Zoetermeer een tegenstrijdig verhaal hielden. Hoofd openbaar vervoer Ton Hilhorst van het Stadsgewest zei dat de kwaliteit in orde is. Smit vond dat dat nog niet geval is. Veel Zoetermeerders in de zaal klaagden dat de vervangende bussen nog niet volgens schema rijden, overvol zijn en dat nog steeds tussen Zoetermeer en Den Haag touringcars rijden. Die zijn slecht toegankelijk voor mindervaliden en mensen met buggy's. Sinds maandag moeten reizigers weer betalen voor het vervangend busvervoer. Ook als de klachten aanhouden zal het vervangend vervoer niet gratis worden, zei Hilhorst woensdagavond tegen de zaal.
  • Informatieavond RandstadRail
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2007/01-02Informatieavond Randstadrail Zmeer leidt tot heftige discussies - LW_ op orde is.mp3]