Stage bij politie voor VMBO-leerlingen

stage-1602
stage-1602
DEN HAAG - Om meer allochtonen bij de politie te krijgen, is het korps Haaglanden begonnen met een nieuwe korte stage voor VMBO-leerlingen. De eerste groep rondde vrijdag de stage af.
Op het VMBO in Den Haag zitten veel allochtonen. In twee weken tijd maken de leerlingen kennis met alle facetten van het politiewerk. Zeven leerlingen van het Haagse Varias college keken de afgelopen twee weken keken rond bij onder meer de ME, de gevangenis, een rechtszaak en bij de ambassade-bewaking. Vrijdag volgde een fitheidstraining in de duinen, samen met agenten in opleiding van de politie-academie. Tijdens de stage zijn de jongens enthousiast gemaakt voor het politiewerk. De stagiairs kunnen vanuit het VMBO straks via het MBO doorstromen naar de politie-academie. Die wil ze graag hebben, want de politie vindt zichzelf nu nog te blank. Er kunnen per jaar 60 VMBO-leerlingen op snuffelstage bij het korps Haaglanden.
  • Politiestage
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2007/1602-Stageproject politie Haaglanden.mp3]