Bodegraven gaat voor veiliger schoolomgeving

school-2302
school-2302
BODEGRAVEN - De gemeente Bodegraven gaat met verschillende partijen onveilige verkeerssituaties rond scholen aanpakken. De plaatselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland en vier Bodegraafse basisscholen hebben de gevaren voor hun leerlingen op straat in kaart gebracht.
Het gaat om 't Vogelnest, de Speel- en Werkhoeve en de Goede Herderschool in de wijk Broekvelden en de Da Costaschool in Bodegraven-Noord. Maandag ondertekenen de scholen, politie Hollands-Midden en de gemeente afspraken om te komen tot een verkeersveilige schoolomgeving. De gemeente probeert verkeersdrempels te plaatsen en stoepen te verbreden. De leerlingen krijgen vaker verkeerslessen in de praktijk om gevaarlijke kruisingen te leren oversteken, lopend of op de fiets. Ouders krijgen voorlichting over het veilig ophalen en wegbrengen van hun kinderen. Met de maatregelen hopen de Bodegraafse basisscholen in aanmerking te komen voor het verkeerveiligheidslabel van het project School op Seef van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland. Kijk voor meer informatie op www.schoolopseef.nl.
  • Bodegraven gaat voor veiligere schoolomgeving
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2007/2302-veiligere schoolomgeving bodegraven - [fo].mp3]