Wethouder Van Woensel treedt af

wethouder-2702
wethouder-2702
DEN HAAG - De Haagse wethouder Verkeer en Vervoer, Pieter van Woensel (VVD), is dinsdag afgetreden. Hij heeft dit gedaan omdat het budget van RandstadRail volgens de prognose met twaalf miljoen euro is overschreden.
Van Woensel kwam eerder al in opspraak door het verkeerscirculatieplan (VCP). Bijna twee weken geleden stapte de VVD uit de coalitie met PvdA en GroenLinks, uit onvrede over het verkeersplan waarbij de Haagse binnenstad in 2009 autoluw zou moeten zijn. Volgens de wethouder heeft zijn aftreden niks met die problemen te maken. Van Woensel had in het college vanaf april 2006 de portefeuille Verkeer, Binckhorst, Binnenstad en Milieu, terwijl hij stadsdeelwethouder was voor Laak. Sinds maart 2002 was hij lid van de Haagse gemeenteraad. Vanaf maart 2003 zat hij hierin de fractie van de VVD voor. In september 2004 trad Van Woensel toe tot het college. In de vorige periode had hij hierin de portefeuille Economie en Personeel. Hij was toen stadsdeelwethouder voor Haagse Hout.
  • Wethouder Van Woensel
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2007/270207 Wethouder van Woensel treedt af vanwege Randstadrail - LW_ kwam heel onverwacht.mp3]