TV-zenders Zoetermeer: iedereen kan stemmen

ZOETERMEER - Iedereen kan via internet meepraten over de keuze van nieuwe tv-zenders in Zoetermeer. Er is geen controle of de persoon die stemt op de website van de programmaraad wel uit Zoetermeer komt.
Ook mensen met een commercieel belang bij een bepaalde tv-zender kunnen zo de internetstemming beïnvloeden. De Programmaraad Zoetermeer heeft de stemming georganiseerd. De raad heeft als taak om te bepalen, welke zenders er op de kabel komen. Het is de bedoeling dat alleen inwoners van Zoetermeer hun mening geven. De programmaraad zegt nog steeds achter de werkwijze te staan, maar na vragen van Radio West laat de raad de website wel aanpassen. Stemmers krijgen het advies mee om duidelijk te beargumenteren waarom ze voor een bepaalde tv-zender kiezen. Daarmee is volgens de programmaraad het probleem opgelost. De raad verwijst naar andere plaatsen, waar de programmaraad ook zo te werk zou gaan. Onder andere Haarlem zou op dezelfde manier werken bij het peilen van meningen.
  • TV-zenders Zoetermeer
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2007/2603-TVzenders Zoetermeer iedereen kan stemmen.mp3]