Paddosector vindt verkoopverbod gevaarlijk

Paddo-2903
Paddo-2903
RIJNWOUDE - Een verbod op de verkoop van paddo?s is gevaarlijk voor gebruikers van de natuurlijke drug. Het Landelijk Overleg Smartshops verwacht dat als er een verkoopverbod komt gebruikers hun toevlucht nemen tot drugsdealers.
In Zuid-Holland zitten smartshops in Den Haag, Leiden en Rotterdam. In de Tweede Kamer lijkt een meerderheid voor zo?n verbod te zijn. Aanleiding is de dood van zeventienjarig Frans meisje. Zij sprong vorige week na het eten van paddo's van een brug in Amsterdam en overleed.  Als het verbod er komt betekent dat het einde van Procare uit Hazerswoude. Dat is de enige professionele paddo-kwekerij van Nederland. Donderdag bespreekt de kamer de opiumwet. Gedroogde paddo's vallen al onder de opiumwet en zijn verboden. Maar voor verse paddo's geldt dat verbod nog niet. Voor veel kamerleden bewijst de dood van het Franse meisje dat de paddo's vanwege hun hallucinerende werking ervoor kunnen zorgen dat mensen "gek in hun hoofd" worden. Maar volgens de paddokweker voorkomt een paddoverbod dergelijke gekte niet. Minister Klink van Volksgezondheid van heeft het RIVM gevraagd zo spoedig mogelijk onderzoek te doen naar de effecten van paddo's. Naar verwachting zijn de resultaten er over een aantal maanden.
  • Paddosector over verkoopverbod
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2007/290307 Paddosector vindt paddoverbod gevaarlijk - iets heel vervelends..mp3]