Schoonhoven pakt drugshandel aan

SCHOONHOVEN - Schoonhoven kan harder optreden tegen drugsoverlast, doordat de gemeenteraad het handhavingsarrangement heeft vastgesteld. De horeca weet nu welke sancties de burgemeester zal opleggen bij drugshandel.
Als de politie een vermoeden heeft van handel in harddrugs dan zal de gemeente Schoonhoven de horecaondernemer op de vingers tikken. Wordt de handel aangetoond, dan volgt proces-verbaal, sluiting voor zes maanden op grond van de opiumwet en intrekking van de horecavergunning. Bij de derde overtreding wordt de kroeg voorgoed gesloten. Als het om softdrugs gaat, zijn de sancties lichter. Voorlopig geldt het sanctiebeleid alleen voor de horeca. Door een landelijke wetswijziging denkt Schoonhoven binnenkort ook hennepteelt in woningen en drugspanden te kunnen aanpakken. Vorig jaar deed de politie een inval bij café De Steeg aan de Haven vanwege handel in softdrugs en een vermoeden van handel in harddrugs. Volgens burgemeester Dick de Cloe stond het gezag toen eigenlijk met lege handen, omdat de gemeente niet kon aantonen welke stappen er waren gezet om de drugsoverlast tegen te gaan. Schoonhoven wil ook een eigen onderzoek gaan doen naar het gebruik van alcohol en drugs. Het liefst doet De Cloe dat samen met de vier andere gemeenten in de Krimpenerwaard. 
  • Harder drugsbeleid Schoonhoven
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2007/1804-drugsbeleid schoonhoven - ...vaak..mp3]