Minister Eurlings: snel besluit over A4

MIDDEN-DELFLAND - Minister Eurlings neemt snel een besluit over de verlenging van de A4 door Midden-Delfland. Hij zei dat tijdens een werkbezoek aan het groengebied tussen Rotterdam en Den Haag, maar noemde geen streefdatum.
Wel kondigde de minister aan dat hij de laatste bewindsman zal zijn die zich bezighoudt met de A4. Er wordt al veertig jaar over de zeven kilometer snelweg door Midden-Delfland gepraat door minstens acht eerdere kabinetten. Er is ruim 500 miljoen euro gereserveerd voor verdiepte aanleg van de A4, maar een besluit is nooit genomen. Milieudefensie voerde dinsdagochtend weer actie tegen de weg. Een vrouw verkleed als minister Peijs gaf aan Eurlings een emmer met schepje, omdat het dijklichaam voor de weg een zandbak zou moeten blijven. Bewoners uit Schiedam en Delft Tanthof vroegen om aandacht voor de luchtvervuiling, ondernemers gaven een groene krokodil om te protesten tegen de Haagse stroperigheid. 
  • Minister over A4 Midden-Delfland
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2007/0805-Minister over A4 Midden-Delfland.mp3]