Geen huurhuis door toestroom Hagenaars

WESTLAND - Steeds meer mensen in Wateringen kunnen geen huurhuis in hun dorp vinden door een grote toestroom van Hagenaars. Dat concludeert stichting Woningcorporatie Wateringen na een overzicht van de huurovereenkomsten over het eerste kwartaal.
Sinds dit jaar hebben alle mensen in iedere gemeente in de regio Haaglanden gelijke kansen een huurhuis te krijgen. Voor die tijd kreeg bijvoorbeeld een Wateringer voorrang in eigen dorp. Van de huurovereenkomsten die stichting Woningcorporatie Wateringen dit jaar afsloot, komt dertig procent van de kandidaten uit het dorp, terwijl zeventig procent uit Den Haag en Rijswijk is verhuisd. ?Ik heb ook al de cijfers over vorige maand gezien en die zijn niet veel anders?, zegt directeur André van den Berg van Woningcorporatie Wateringen. Vooral jonge gezinnen met gemiddeld twee kinderen blijken hun toevlucht in Wateringen te zoeken. ?Op huizen die in het verleden onder Westlanders niet populair waren, komen nu soms wel enkele honderden reacties. In tegenstelling tot Den Haag, hebben wij hier in Wateringen geen parterrewoningen?. De woningcorporatie noemt de voorlopige resultaten pijnlijk en wil dat vier van de vijf huizen die in de toekomst vrijkomen, naar Westlanders gaat. Van den Berg vindt dat wethouder Marga de Goeij aan de bel moet trekken bij het gemeentelijke samenwerkingsverband Stadsgewest Haaglanden. Woensdag is er een gesprek tussen Van den Berg en de Goeij.
  • Veel Hagenaars naar Westland
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2007/1405-Steeds meer Hagenaars pikken Westlandse huizen in - ...kunnen helpen..mp3]