'Ingestort schoolplafond hing aan te weinig beugels'

systeemplafonds
systeemplafonds
NEDERLEK - Het systeemplafond in het oude deel van de Koningin Wilhelminaschool in Lekkerkerk, dat vorige week gedeeltelijk naar beneden viel, hing aan te weinig ophangbeugels. Dit stelt de gemeente Nederlek na onderzoek.
Het incident gebeurde op woensdagmiddag, toen er geen kinderen in de klas waren. De helft van het systeemplafond, zo'n twintig vierkante meter, liet plotseling los. "Wij zijn ons er van bewust dat dit incident zeer ernstige gevolgen had kunnen hebben, indien er kinderen in de klas aanwezig waren geweest", zegt het gemeentebestuur. Het systeemplafond is twee jaar geleden bevestigd. Volgens de gemeente Nederlek met te weinig beugels. Een montagebedrijf verstevigt deze week de ophangconstructie, zodat de kinderen maandag na de Pinkstervakantie weer veilig naar school kunnen. Overigens bleek bij inspectie van het plafond in de Prinses Ireneschool in Krimpen aan de Lek niets aan de hand.
  • Onderzoek instorten plafond school
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2007/0106-Onderzoek instorten plafond school.mp3]