Kamer verbijsterd over tegenvaller A4 Midden-Delfland

DELFT - De Tweede Kamer reageert met ongeloof en soms verbijstering op de nieuwe tegenvaller voor de A4 door Midden-Delfland.
VVD-Kamerlid De Krom uit Leidschendam zegt geschokt te zijn door de blunders die het Ministerie van Verkeer heeft gemaakt. Door een rekenfout van Rijkswaterstaat moet het ministerie van Verkeer opnieuw gaan berekenen wat de voors en tegens zijn van de mogelijkheden om over de snelweg van Den Haag naar Rotterdam te gaan. Die mogelijkheden zijn het verbreden van de A13 bij Delft of het verlengen van de A4 bij Schipluiden. Na bijna 50 jaar discussie en 35 jaar nadat het eerste zandbed werd gestort, ligt er nog steeds geen asfalt. De nieuwe studie betekent in elk geval twee jaar vertraging van het project. Volgens sommige Kamerleden komt de A4 door Midden-Delfland op losse schroeven te staan. Maar VVD'er de Krom vindt dat de snelweg er nu eindelijk moet komen. Niet langer leuteren, maar bouwen, zei hij voor Radio West.
  • Verlengde A4 of toch verbrede A13?
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2007/1306-Verlengde A4 of toch verbrede A13.mp3]