Nachtelijke vissers houden Zoetermeerders nog steeds wakker

visser-2105
visser-2105
ZOETERMEER - Ondanks het verbod op nachtvissen hebben inwoners van Zoetermeer nog steeds last van nachtelijke sportvissers. Het gaat dan vooral om de geluiden die de zogenoemde beetmelders maken.
Dat zijn apparaatjes die beginnen te piepen, zodra er een vis aan de haak zit. Bij de gemeente waren klachten binnengekomen over de piepgeluiden en het rondslingerende afval van de visfanaten. Sinds 7 juni heeft de gemeente Zoetermeer een verbod ingesteld op het nachtvissen in zes gebieden. Dat verbod geldt tot en met augustus. Maar bewoners aan de Florazoom melden dat er ondanks het verbod volop gevist wordt in het donker. En dat gaat nog steeds gepaard met gepiep. Volgens de vissers zelf valt het best mee met de overlast. De politie Haaglanden zegt tijdens de normale surveillances in Zoetermeer wel extra te letten op nachtvissers, maar geeft toe dat het onderwerp niet de eerste prioriteit heeft.
  • Nachtelijk visverbod in Zoetermeer
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2007/1207-Nachtelijk visverbod Zoetermeer.mp3]