Grote controle op wateren van Midden-Delfland en Westland

MIDDEN-DELFLAND - Bij een grote controle op de wateren van Midden-Delfland en Westland is tegen 22 mensen proces-verbaal opgemaakt. De politiekorpsen van Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond werkten samen met Groenservice Zuid-Holland, het Hoogheemraadschap van Delfland en Natuurmonumenten.
In totaal werden het afgelopen weekend 96 boten gecontroleerd. Bij tien waren de papieren niet in orde. Vaak ontbrak een motorvaartvergunning of was er geen vereiste Midden-Delfland-sticker op de boot geplakt. De overtredingen varieerden verder van varen zonder vaarbewijs, niet genoeg reddingsvesten aan boord en te hard varen. Dertig mensen werden gecontroleerd op drankgebruik. Eén bestuurder van een boot op de Foppenplas in Midden-Delfland had ruim twee keer zoveel gedronken als toegestaan. Bij de grote controle op de wateren in Midden-Delfland en Westland werd gebruik gemaakt van zeven boten. De organisaties zijn bijzonder tevreden over het verloop. Later deze zomer volgt nog een soortgelijke actie. "Daarbij zullen dan de controles later op de dag beginnen en later eindigen", aldus een woordvoerder van politie Haaglanden. De actie heeft te maken dat de politie de afgelopen drie jaar steeds meer boten in de wateren van Midden-Delfland en Westland aantreft. De politie denkt dat het komt door rentenierende tuinders die een jacht kopen en de economie die weer in de lift is. Mensen hebben dan weer geld over voor een boot. Door meer boten zijn er ook meer overtredingen. Vaak wordt er te hard gevaren, te veel alcohol gedronken of wordt de hand gelicht met vergunningen.
  • Vaarcontroles in Midden-Delfland
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2007/1607- Vaarcontroles in Midden-Delfland - overleg over gehad..mp3]