Reacties op niet doorgaan verbreding A4

LEIDEN - Werkgeversorganisatie VNO-NCW is verbijsterd door de uitspraak van Raad van State om de A4 niet te laten verbreden, omdat de snelweg een belangrijke verkeersader in de Randstad is.
Ook brancheorganisaties in het goederenvervoer EVO en TLN vrezen dat het uitstel van de wegverbreding leidt tot meer economische schade, omdat vrachtwagens langer in de file komen te staan. Ze becijferden dat goederenvervoerders er vorig jaar 29 miljoen euro bij inschoten door oponthoud op het traject. De gemeente Leiderdorp spreekt van een ramp, nu de verbreding van de A4 niet doorgaat. De gemeente had rond de bredere snelweg een aantal nieuwe projecten gepland, waaronder een nieuw bedrijventerrein en een vestiging van Ikea. Dit was mede mogelijk omdat de A4 op die plaats ook verdiept zou worden aangelegd. De gemeente zou 18 miljoen bijdragen aan de kosten van de verdieping, maar wil daar het liefst van af, nu de aanpassing van de A4 voorlopig niet doorgaat. Ook de gemeente Leiden is niet blij. De verkeersproblemen voor de regio zullen steeds groter worden, zegt de gemeente. Leiden wil snel overleg met Rijkswaterstaat.
  • Reacties op afblazen plannen
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2007/2607 reacties verbreding a4 - lw_ snel een beetje.mp3]