Cortlandt mogelijk nieuwe naam fusiedorpen

Cortlandt-3107
Cortlandt-3107
NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL - Cortlandt moet de nieuwe gemeentenaam worden na de fusie van Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle. Dat vindt de Nieuwerkerkse PvdA.
Govard Slooters van de partij heeft de domeinnaam Cortlandt.nl al geclaimd. Daarmee wil hij voorkomen, dat een commercieel bedrijf er met de naam vandoor gaat. Mocht de fusiegemeente uiteindelijk Cortlandt gaan heten, dan krijgt de nieuwe gemeente de domeinnaam cadeau. De fusie staat gepland in 2010. Cortlandt is een historische naam. In de 17e eeuw lag er midden tussen de vier fusiedorpen een gehucht met de naam Cortlandt. Een aquaduct over de A20 heeft al sinds 1984 de naam Cortlandt. In de Amerikaanse staat New York ligt een kleine stad met dezelfde naam. Opmerkelijk genoeg telt dat stadje net zo veel inwoners als de beoogde Zuid-Hollandse fusiegemeente, rond de 40.000 mensen. 
  • Cortlandt mogelijk nieuwe naam fusiedorpen
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2007/3107-Cortlandt mogelijk nieuwe naam fusiedorpen.mp3]