Alphense ruiters beducht voor Sint Jacobskruiskruid

Alphen Jacobskruid met ruiterpad
Alphen Jacobskruid met ruiterpad
ALPHEN AAN DEN RIJN - Manege 'De Alphense Ruiters' blijft alert op Sint Jacobskruiskruid. De provincie Zuid-Holland heeft toegezegd om dit giftige kruid weg te halen uit de bermen van de N207. Toch is daarmee het gevaar nog niet geweken.
Het kruid met de gele bloemetjes heeft zich verspeid naar gemeentelijke groenstroken en ruiterpaden. Jacobskruiskruid wordt ook wel de gele dood genoemd, omdat de plant zo giftig is dat paarden en koeien eraan kunnen overlijden. Manege 'De Alphense Ruiters' waarschuwt haar leden via het clubblad en mededelingenbord. Na meldingen van Alphense paardenliefhebbers, heeft de provincie toegezegd om het Jacobskruiskruid nog deze week weg te halen. Volgens een woordvoerster gebeurt dit waarschijnlijk door te maaien. De gemeente Alphen aan den Rijn overweegt soortgelijke maatregelen voor de gemeentelijke groenstroken en ruiterpaden. Volgende week bespreekt wethouder Hans Groen in 't Wout de overlast van het giftige kruid met zijn ambtenaren.
  • Sint Jacobskruiskruid schadelijk voor paarden
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2007/1008-Sint jacobskruiskruid schadelijk voor paarden.mp3]