"Verruimde openingstijden Noordwijk helpen niet"

drinkende jongeren-1406
drinkende jongeren-1406
NOORDWIJK - De verlengde openingstijden van de horeca in Noordwijk hebben geen positief effect op de overlast van jongeren in het uitgaansleven. De bars en discotheken in de badplaats mogen sinds begin dit jaar in het weekend een uur langer open blijven.
Doel van de proef was de overlast te verminderen, doordat jongeren gespreider naar huis gaan. Dat lukt niet. Door de verruimde openingstijden gaan de stappers later de kroeg in en beginnen thuis alvast met drinken. Dat zorgt uiteindelijk voor meer overlast, zo hebben enkele horecaondernemers toegegeven aan Omroep West. Uit cijfers van de politie Hollands Midden bleek eerder deze week al dat geweld in het uitgaansleven van Noordwijk de eerste zes maanden van dit jaar is toegenomen. Toch wil de Noordwijkse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland de langere openingstijden handhaven. De afdeling pleit voor hernieuwd overleg tussen de ondernemers en de politie om de problemen in Noordwijk het hoofd te bieden.
  • Sluitingstijden Noordwijk helpen niet
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2007/1008-Sluitingstijden Noordwijk helpen niet.mp3]