De oh-zo-gevreesde criteria.

REGIO - Elke school zal getest worden aan de hand van een aantal criteria. Deze punten zijn natuurlijk heel belangrijk voor het uiteindelijke cijfer en de scholen hopen het dan ook te overleven zonder kleerscheuren!
In het tweede seizoen zullen de scholen aan de hand van de volgende criteria worden getest:
Het gebouw
Het is natuurlijk erg belangrijk of het gebouw van de school een beetje modern is en dat er goede faciliteiten aanwezig zijn. Krijg je les in een blok beton of hebben de deuren deurklinken van goud? In het onderdeel "het gebouw" nemen we de proef op de som!
De conciërge
De superheld van de school: "de conciërge"! In dit onderdeel kijken we of de populairste man van de school het "Helse Conciërge Parcours" kan overleven. Zal hij z'n vingers branden en op de blaren moeten zitten of red deze held de school van een ondergang?
Lekkerste docent
Het oog wil natuurlijk ook wat! Na al die saaie en strenge docenten Duits wacht je met smart op de lekkerste docent van de school. Bij wie heb je een emmer nodig om het speeksel dat uit je mond loopt op te vangen? Dit seizoen, in tegenstelling tot seizoen 1, gaan we zowel op zoek naar de heetste vrouwelijke docent als op zoek naar de lekkerste mannelijke docent van de school.
Kantinevoer
Als je zogenaamd je brood bent vergeten of je gooit het vlak voor de pauze gewoon in de prullenbak, moet er in de kantine natuurlijk wel wat lekkers te eten zijn. Moet je de pauze doorkomen met een zak chips of weet de kantinejuffrouw culinaire hoogstandjes te bereiden waaraan Jamie Oliver nog een puntje aan kan zuigen? Dit wordt getest tijdens het onderdeel "kantinevoer".
The Big Bang
En als klap op de vuurpijl sluiten we elke aflevering af met een scheikundeproef waar je "U" tegen zegt. Welke school zal op haar grondvesten trillen?