Maandag bij Debby en haar Mannen

Curt, Debby en de rechtbanktekenaar
Curt, Debby en de rechtbanktekenaar
REGIO - Sjaak Bral is nog steeds op vakantie, daarom presenteert Debby de uitzending van maandag 29 juli met Curt Fortin. Ze ontvangen een rechtbanktekenaar, praten over Delftsblauwe tegeltjes en Ed Citroen sluit de maand muzikaal af.
*Rechtbanktekenaar
We kennen zijn werk allemaal van het journaal, maar bijna niemand kent zijn naam. In de rechtbank mag niet gefilmd worden, daarom zijn er in Nederland een paar rechtbanktekenaren. Felix Guérain is een van hen. Hij gaf criminelen als Willem Holleeder en Robert M. een gezicht. Dit jaar gaat hij met pensioen, een goed moment voor een boek over zijn werk en tekenkunsten.
*Tegeltjes
"Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens" of "Na regen komt zonneschijn". De Delftsblauwe tegeltjes met dit soort wijsheden kennen we allemaal uit het huis van onze moeder of oma. Tegenwoordig zijn deze tegeltjes weer hartstikke hip. Naast de cliché teksten en grappige tegeltjes kun je nu ook je eigen tekst op een stukje steen laten bedrukken. Rowena Timmermans van de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf bedacht een creatieve actie voor het Delftse ziekenhuis.
*Ed Citroen
Iedere maand is poptroubadour Ed Citroen bij ons te gast om zijn Omroep West Regio liedje ten gehore te brengen. Wat zal hij deze maand hebben opgepikt uit de actualiteit?