Dinsdag bij Debby en haar Mannen

debby stephan op bank gek
debby stephan op bank gek
REGIO - We geven weer vrijkaarten weg voor het Omniversum, Debby en Stephan gaan suppen en we ontdekken weer een nieuw feit of fabel met het Voedingscentrum.

* West Zomersafari

Tijdens de zomervakantie testen verschillende verslaggevers de gastvrijheid van onze regiogenoten. Zes weken lang moeten de duo’s een slaapplek en maaltijd weten te regelen zonder maar een cent uit te geven. Want ook wij moeten bezuinigen.
Zijn de bewoners van Zuid-Holland lief voor ze of wordt het slapen onder een brug?
Mail ons: zomersafari@omroepwest.nl of twitter via #zomersafari.

* Omniversum Quiz

Ook tijdens een prachtige zomer heb je soms weleens zin om een filmpje te pakken. En dat kan bijvoorbeeld bij het Omniversum. Het filmtheater in Den Haag vertoont spectaculaire films op een koepelscherm zo groot als een half voetbalveld. De hele zomer lang zijn er films van over de hele wereld te zien. Deze week een film over de Mysteries of the Nile.

* Suppen

Je met een waterfiets over de grachten van een stad verplaatsen is echt heel erg geweest: stand up paddle boarden is het tegenwoordig helemaal. Suppen, wordt dit ook wel genoemd. Je staat met een roeispaan in je hand op een surfplank en door te peddelen kom je vooruit. Of niet, als je er niet zo'n stabiel type bent. Rob Besselink van de Sup Club uit Katwijk vertelt over deze nieuwe sport en laat Debby en Stephan droog oefenen.

* Feit of fabel

In de zomermaanden komt Patricia Schutte van het Voedingscentrum ons vertellen of een stelling over voeding een feit of een fabel is. De stelling van vandaag is: Hoe donkerder het brood, hoe gezonder het is.